Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

lettura_manzoniana_2

I Promessi Sposi

In deze cursus wordt kennis gemaakt met de schrijver Alessandro Manzoni (1785-1873), die een van de vooraanstaande vertegenwoordigers is van de romantiek in Italië in de eerste helft van de negentiende eeuw.
In de lessen wordt dieper ingegaan op de historische roman “I Promessi Sposi” [De Verloofden] (1842), dat het meesterwerk van Manzoni is.
Het ligt in de bedoeling ieder jaar een reeks van 6 hoorcolleges te geven waarin een aantal hoofdstukken uit Manzoni’s boek worden behandeld.
Voor diegenen die zich bezig houden met de taal en cultuur van Italië en meer willen weten over de moderne Italiaanse literatuurgeschiedenis wordt deze cursus over “I Promessi Sposi” zeer aanbevolen, ook omdat het een verhaal is vol poëzie, wijsheid en humor, geschreven in prachtig Italiaans.
U zult kennis maken met een belangrijk letterkundig werk uit de Italiaanse literatuur dat nog tot op de dag van vandaag veel gelezen wordt.

lettura_manzoniana_1

Overzicht van het lesprogramma

Er zal in de lessen een aantal hoofdstukken uit “I Promessi Sposi” uiteengezet worden door middel van een uitleg los van de tekst. Vervolgens zal de docent passages uit de gekozen hoofdstukken lezen – in de originele versie – en zal ze van commentaar voorzien. Ook zal aandacht besteed worden aan het litteraire aspect van de tekst. Verder zal er voor de deelnemers de gelegenheid zijn om vragen te stellen en / of reacties te geven over de behandelde hoofdstukken.
Om de lectuur tijdens de les te kunnen volgen zullen de deelnemers zich thuis voorbereiden aan de hand van een Nederlandse vertaling van “I Promessi Sposi”. – U wordt te zijner tijd ingelicht hoe u deze vertaling en de Italiaanse tekst van de roman kunt bestellen -.
De lessen worden deels in het Italiaans, deels in het Nederlands gegeven.
Om aan deze cursus deel te kunnen nemen is een passieve kennis van het Italiaans op een redelijk gevorderd niveau noodzakelijk.

Voor informatie over het programma, de wijze van aanschaf van de boeken, de lesrooster, de locatie en het cursusgeld kunt u contact opnemen met het secretariaat.