Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

circolo_boccaccio

De werken van Italiaanse schrijvers als Dante, Petrarca, Boccaccio en Manzoni behoren tot de klassieken van de Europese literatuur en worden (vooral in vertalingen) door velen gelezen. Eigentijdse Italiaanse auteurs, met uitzondering misschien van Umberto Eco, zijn echter veel minder bekend bij het grote publiek. Om de moderne Italiaanse literatuur onder de aandacht te brengen heeft Italiaans Instituut Alessandro Manzoni de Boccaccio-leesclub opgericht.

In de geest van de Decamerone, het beroemde werk van Boccaccio waarin een groep mensen elkaar beurtelings een verhaal vertelt, zullen vier werken van moderne Italiaanse schrijvers worden besproken. Om aan de bijeenkomsten deel te kunnen nemen is een behoorlijke kennis van het Italiaans noodzakelijk. De deelnemers moeten (eventueel met behulp van een Nederlandse vertaling) in staat zijn om zelfstandig een Italiaanse literaire tekst te lezen en begrijpen. Het meeste leeswerk zal dan ook thuis als huiswerk moeten worden gedaan.

Aan elke auteur zullen drie lessen worden besteed, bestaande uit een inleiding over de schrijver en zijn werk en het lezen en bespreken van enkele gedeeltes van de tekst. De lessen worden gehouden in het Italiaans en in het Nederlands. De cursisten krijgen de mogelijkheid om stukken voor te lezen, vragen te stellen en opmerkingen over de tekst te maken.

Voor nadere inlichtingen over het programma en de wijze van aanschaf van de boeken kunt u contact opnemen met ons secretariaat.

Bijeenkomsten

Studietijden

 

 

Aanvang lessen  
Locatie
Cursusgeld
Inschrijftermijn